Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Epres kukoricadarás gluténmentes kevert süti

gluténmentes kevert sütemény receptIri mama egy villám gyorsan elkészíthető kevert gluténmentes süti recepttel lepte meg szerkesztőségünket.

Ez a süti hamar elkészíthető, különböző gyümölcsökkel variálható, és nagyon finom. Ünnepélyessé, alkalmivá tehetjük folyékony tejszínnel leöntve, fagylalttal tálalva.

Hozzávalók 1 tepsihez  (38 x 26 x 4 cm)- 24 kockához:

  • 480 g * joghurt (növényi alapú joghurtalternatíva is megfelelő)
  • 100 ml étolaj
  • 3 db M-es tojás
  • 220 g (9 evőkanál) Doves farm gluténmentes sütemény lisztkeverék (de ha az nincs otthon rizsliszt, It’s us Miklo’s Universal Mix (korábbi néven Naturbit ALFA-MIX) gluténmentes lisztkeverék is tökéletes)
  • 120 g kukoricadara (9 evőkanál)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 100 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 40 dkg eper (bármilyen más gyümölcs is jó hozzá)

A gluténmentes kevert sütit elkészítése:

  • Lisztet és a kukoricadarát elkeverem. Mélyedést csinálok a közepére, beleteszem a sütőport
  • citromlét és kipezsegtetem.
  • Ezután hozzáadom a cukrokat, sót, olajat, tojásokat, jól elkeverem.
  • Végül rámérem a joghurtot, simára dolgozom.
    epres kevert gluténmentes
  • Most alaposan megmosott és megtisztított, aprított eperrel készítettem, de bármilyen
  • gyümölcsöt tehetünk bele. 38 x 26 x 4 cm-es mértű, sütőpapírral borított tepsibe öntöm a tésztát.
  • A sütőt előmelegítem 180 °C fokra, és légkeveréssel 30 percig sütöm. Minden sütő másképpen dolgozik, ezért figyelni kell, előfordulhat hogy pár perccel később, vagy előbb elkészül a sütemény.
    gluténmentes kevert süti recept
  • Tetszés szerint szeletelhető, porcukorral leszórom és tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 – 45 perc

  • előkészítés: 5-10 perc
  • sütési idő :25-35 perc

* A recept tejmentes, amennyiben növényi joghurtalternatívát használunk, ebben az esetben tejfehérje allergiások is laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.

Tápanyagtartalom az egészben 1 darab
kevert gluténmentes süteményszeletben
Energia 12982 kJ / 3091 kcal 542 kJ / 129 kcal
Zsír 127,0 g 5,3 g
  amelyből telített zsírsavak 25,1 g 1,0 g
Szénhidrát 409,3 g 17,1 g
  amelyből cukrok 143,7 g 6,0 g
Rost 17,7 g 0,7 g
Fehérje 56,6 g 2,4 g
2,22 g 0,09 g

Az epres gluténmentes kevert süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

epres gluténmentes kevert süti recept

gyors epres gluténmentes kevert sütemény recept

Kategória: , , , , ,