Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Hajdinás gluténmentes pogácsa

Pogácsa hajdinás ízesítéssel, garantáltan ízleni fog. Érdemes próbálgatni, egy kicsit elmenni a megszokott receptektől és kipróbálni újdonságokat.

hajdinás gluténmentes pogácsa receptHozzávalók: 30 db

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a margarint, összedolgozzuk, végül a vizet és ismét jó alaposan kidolgozzuk.
  • Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  • Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, összehajtjuk, majd megint kinyújtjuk, kb. 2 ujjnyi vastagra.
  • Szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét lekenjük a ketchupos keverékkel, és megszórjuk lenmaggal.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 110 perc

Nehézségi szint: közepes

Tápanyagtartalom az egészben 30 db. esetén
1 db. hajdinás pogácsában
Energia 13270 kJ / 3167 kcal 444 kJ / 106 kcal
Zsír 96,1 g 3,2 g
  amelyből telített zsírsavak 35,5 g 1,2 g
Szénhidrát 508,1 g 16,9 g
  amelyből cukrok 33,7 g 1,1 g
Rost 38,9 g 1,3 g
Fehérje 45,3 g 1,5 g
9,7 g 0,32 g
Az hajdinás gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
hajdinás gluténmentes pogácsa recept

hajdinás gluténmentes pogácsa

Kategória: , ,