Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gyors, kevert csokis – kakaós tej- és gluténmentes kuglóf

A kuglófot számtalan módon lehet elkészíteni. Mi most kakaós – csokis változatban készítettük el, ami igencsak a gyerekek kedvence lehet. Tejterméket nem használtunk a készítéséhez, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.

csokis kevert gluténmentes kuglóf receptHozzávalók: 16 szelet gluténmentes kuglófhoz

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jól kikeverjük egy tálban
  • majd kiolajozott kuglófformába tesszük
  • 180 °C fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 szeletben
Energia 7836 kJ /1870 kcal 490 kJ / 117 kcal
Zsír 40,8 g 2,6 g
  amelyből telített zsírsavak 20,2 g 1,3 g
Szénhidrát 332,8 g 20,8 g
  amelyből cukrok 59,4 g 3,7 g
Rost 14,6 g 0,9 g
Fehérje 30,8 g 1,9 g
0,27 g 0,02 g

A kevert csokis gluténmentes kuglóf recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kevert csokis gluténmentes kuglóf recept

kevert csokis gluténmentes kuglóf 

Kategória: ,