Csokis-epres gluténmentes desszert recept
Elérkezett, amit mindenki annyira várt: egyrészről visszavonhatatlanul itt a jó idő, és ezzel együtt a friss, zamatos gyümölcsök időszaka.
Mai desszertünk is eperrel készült! Egy izgalmas pohárkrém a csoki, és eper párosától, csak jó lehet.
Csokis-epres gluténmentes desszert
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2,5 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
- 2-3 evőkanál méz/nyírfaporcukor (hashajtóhatású lehet, erre érzékenyeknél!)
- 20 dkg eper
Elkészítés:
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot.
- Ha kész, hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott gluténmentes étcsokoládét.
- A csokis-kakaós habot sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk és 150 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük/szárítjuk.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, előkészítjük a desszertet: az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
- A habtejszínt felverjük és hozzákeverjük a mézet.
- Kiskanállal, vagy kézzel kis darabokat törünk a megsütött csokis habból és 1-2 dl-es poharak aljába szórjuk a darabokat.
- Rászórunk pár eperdarabkát és rákanalazunk 2-3 evőkanál felvert tejszínt, majd a tetejére szintén szórunk egy kicsit a csokis sütiből és pár szem eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: 20 perc + 60 perc sütés-hűlés
Gluténmentes receptjeinket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!
- Recept címke: 30 perc alatt eper gluténmentes étcsokoládé habtejszín kakaópor max. 20 perces gluténmentes receptek poharas desszertek porcukor