Hajdinás vegetáriánus vacsora – glutlénmentes
- 1 liter víz
 - 2 fej vöröshagyma
 - 4-6 db sárgarépa
 - 3 evőkanál olívaolaj
 - 2,5 pohár hajdina (1 pohár = 2 dl)
 - só, bors
 - 1 kiskanál curry
 - 1 csipet őrölt gyömbér
 
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk és félbevágjuk a karikákat.
 - Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.
 - Hozzáadjuk a sárgarépát és 5 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hajdinát, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt és a gyömbért és közepes, vagy annál kicsit nagyobb lángon felforraljuk, majd további 15-20 percig főzzük.
 - Akkor jó, ha a víz elfőtt és a hajdina megpuhult.
 
Elkészítési idő: 50 perc
Újabb segítség a gluténmentes gabonák felhasználására. Nem csak vegetáriánusoknak!
A hajdina egy álgabona (pszeudogabona), az az egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.
A hajdina és a hajdinából készülő alapanyagok (pl. hajdinaliszt) jól építhető be a gluténmentes étrendbe.
- Recept címke: gluténmentes egytálétel gyömbér hajdina olívaolaj sárgarépa vegetáriánus vöröshagyma
 


		
		
		
		








            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

