Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hajdinás vegetáriánus vacsora – glutlénmentes

Hajdinás gluténmentes vacsora receptHozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 liter víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-6 db sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 pohár hajdina (1 pohár = 2 dl)
  • só, bors
  • 1 kiskanál curry
  • 1 csipet őrölt gyömbér

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk és félbevágjuk a karikákat.
  • Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.
  • Hozzáadjuk a sárgarépát és 5 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hajdinát, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt és a gyömbért és közepes, vagy annál kicsit nagyobb lángon felforraljuk, majd további 15-20 percig főzzük.
  • Akkor jó, ha a víz elfőtt és a hajdina megpuhult.

Elkészítési idő: 50 perc

Újabb segítség a gluténmentes gabonák felhasználására. Nem csak vegetáriánusoknak!

A hajdina egy álgabona (pszeudogabona), az az egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.

A hajdina és a hajdinából készülő alapanyagok (pl. hajdinaliszt) jól építhető be a gluténmentes étrendbe.

Kategória: , ,