Tonhal fasírt
Dietetikus szakértőnk szerint túl kevés halas receptet osztunk meg, miközben a hal nagyon egészséges alapanyag. A tonhal kiváló fehérje forrás és gazdag Ómega-3 zsírsavak forrása is egyben.
Hozzávalók: 3 darab (vagy 5 db. kicsi)
- 3 kis doboz olajban eltett Dardanel tonhal (összesen: 156 gr)
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 dkg útifűmaghéj
- petrezselyem
- tárkony
- ízlés szerint só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A tonhalat „leszűrjük” (az olaj nagy része kimenjen belőle), majd egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot, alaposan összedolgozzuk
- 7-8 percet pihentetjük (az útifűmaghéj megszívja magát), majd pogácsákat készítünk belőle
- Forró olajban kisütjük.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 25 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 db. esetén 1 fasírtban (kb. 9,5 dkg) |
5 kicsi esetén 1 fasírtban (kb. 5,7 dkg) |
Energia | 616 kcal / 2575 kJ | 205 kcal / 857 kJ | 23 kcal / 514 kJ |
Fehérje | 45,9 g | 15,3 g | 9,2 g |
Zsír | 44,9 g | 15,0 g | 9,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,8 g | 2,3 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 2,5 g | 0,8 g | 0,5 g |
amelyből cukrok | 0 g | 0 g | 0 g |
Rost | 14,7 g | 4,7 g | 2,9 g |
A gluténmentes tonhalfasirt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Dardanel étolaj gluténmentes fasirt receptek petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) só tárkony tonhal konzerv