Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tonhal fasírt

Dietetikus szakértőnk szerint túl kevés halas receptet osztunk meg, miközben a hal nagyon egészséges alapanyag. A tonhal kiváló fehérje forrás és gazdag Ómega-3 zsírsavak forrása is egyben.

gluténmentes tonhalfasírt recept

Hozzávalók: 3 darab (vagy 5 db. kicsi)

  • gluténmentes tonhalfasírt recept Dardanel tonhal konzerv3 kis doboz olajban eltett Dardanel tonhal (összesen: 156 gr)
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 dkg útifűmaghéj
  • petrezselyem
  • tárkony
  • ízlés szerint só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A tonhalat „leszűrjük” (az olaj nagy része kimenjen belőle), majd egy tálba tesszük.
  • Hozzáadjuk a többi alapanyagot, alaposan összedolgozzuk
  • 7-8 percet pihentetjük (az útifűmaghéj megszívja magát), majd pogácsákat készítünk belőle
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 25 perc

Tápanyagtartalom az egészben 3 db. esetén
1 fasírtban
(kb. 9,5 dkg)
5 kicsi esetén
1 fasírtban
(kb. 5,7 dkg)
Energia 616 kcal / 2575 kJ 205 kcal / 857 kJ 23 kcal / 514 kJ
Fehérje 45,9 g 15,3 g 9,2 g
Zsír 44,9 g 15,0 g 9,0 g
  amelyből telített zsírsavak 6,8 g 2,3 g 1,4 g
Szénhidrát 2,5 g 0,8 g 0,5 g
  amelyből cukrok 0 g 0 g 0 g
Rost 14,7 g 4,7 g 2,9 g

A gluténmentes tonhalfasirt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes tonhalfasírt recept, Dardanel tonhal konzervekkel

Kategória: , ,