Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mákos túrókocka – villámgyors finomság a családnak

Legújabb gluténmentes sütemény receptünk alapanyagaként a mákot választottuk, hiszen magas kálcium- és telítetlen zsírsavtartalma miatt kitűnő hozzávalója a változatos és egészséges étrendnek. Használjuk mi is bátran!

Mákos túrókocka gluténmentes sütemény receptHozzávalók 1 kisebb tepsihez, kb. 9 db kockához:

  • 3 közepes méretű (M-es) tojás
  • 70 g mák
  • 60 g eritrit + 5 g negyedannyi édesítő (utóbbi elhagyható, de ízlés szerint lehet kevesebb édesítő is)
  • 100 g sovány * krémtúró
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 50 g * vaj
  • 100 g fagyasztott magozott meggy

Elkészítés:

  • A vajat olvasszuk fel.
  • A tojásokat mossuk meg, majd a sárgáját és a fehérjét együtt verjük fehéredésig.
  • A túrót keverjük ki a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával.
  • A mákot keverjük el az édesítőkkel, adjuk hozzá a felolvasztott vajat és a citrommal elkevert sovány túrót, majd óvatosan forgassuk bele az egészben felvert tojásokat.
  • Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát és szórjuk meg a felengedett, lecsepegtetett meggyel.
  • 180 °C fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre.
  • Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: haladó

TIPP: laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!

Tápanyagtartalom egy adagban ( 9 esetében):

Energia 124,5 kcal/520,6 kJ
Fehérje 4,5 g
Zsír 9,6 g
Telített zsír 3,9 g
Szénhidrát 4,1 g
Ebből cukor 0,9 g
Élelmi rost 1,5 g

A mákos gluténmentes sütemény receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,

Ad