Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Néró – a gluténmentes teasütemény

A Néró egy igazi klasszikus aprósütemény. Rizsliszttel elkészítve egy finom, de mégis olcsó gluténmentes teasüteményt kapunk. Kitűnő gluténmentes sütemény recept, ha sok a tojássárgája otthon!

néró gluténmentes teasütemény receptHozzávalók kb. 12 darabhoz

  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál porrá őrölt eritrit (édesítőszer)
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 10 dkg puha margarin
  • 28 dkg rizsliszt
  • lekvár
  • olvasztott GM csokit csepegtetünk a tetejére

Elkészítés:

  • A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a margarint és ismét összekeverjük
  • Legvégül hozzákeverjük a rizslisztet és jó alaposan kikeverjük.
  • Habzsákba (vagy kinyomóba) tesszük, és sütőpapíros tepsire nyomunk egyforma adagokat (köröket).
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, akkor egy – egy kiskanál lekvárral összeragasztjuk és becsokizzuk a tetejét.
  • Mindegyik két kekszből áll és lekvárral van összeragasztva

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén 1 Néróban
Energia 1754 kcal / 7366 kJ 146 kcal / 613 kJ
Fehérje 31,7 g 2,6 g
Zsír 69,0 g 5,8 g
  amelyből telített zsírsavak 16,7 g 1,4 g
Szénhidrát 239,6 g 20,0 g
  amelyből cukrok 11,5 g 1,0 g
Rost 1,0 g 0,1 g

A gluténmentes teasütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes teasütemény recept néro

Gluténmentes sütemény receptek – Néró

Kategória: , , ,