Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Rizslisztes-hajdinás gluténmentes mákos nudli

A nudli vagy más néven burgonyametélt egy burgonya alapú tésztaféle, ami a magyar konyha egyik klasszikus étele.

Hozzávalók: 3 adaghozgluténmentes mákos nudli recept

  • 25 dkg burgonya
  • csipet só
  • 1 kávéskanál édesítő (* 1:4)
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 8 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg hajdina liszt
  • 7,5 dkg darált mák 1 evőkanál édesítővel (ízlés szerint) kikeverve
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

  • A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük.
  • Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó laposan kidolgozzuk
  • 3 részre osztjuk, kisodorjuk és feldaraboljuk.
  • Forró, lobogó vízben (ebbe tegyünk 1 evőkanál olajat) kifőzzük.
  • Édesítőszeres mákba forgatjuk.

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Tápanyagtartalom az egészben 3 adag esetén
1 adag nudliban
Energia 1324 kcal / 5560 kJ 441 kcal / 1852 kJ
Fehérje 37,9 g 12,6 g
Zsír 53,5 g 17,8 g
  amelyből telített zsírsavak 7,8 g 2,6 g
Szénhidrát 163,7 g 54,6 g
  amelyből cukrok 7,9 g 2,6 g
Rost 9,1 g 3,0 g

A gluténmentes mákos nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes mákos nudli recept

gluténmentes mákos nudli recept

Inkább a diós nudlit keres? Itt a recept!

Kategória: , , , , ,