Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Spenótos tojásfelfújt – quinoapehellyel, parmezánnal

Színesítsük a húsvéti receptrepertoárunkat, lepjük meg családtagjainkat olyan reggelivel, ami a megszokott húsvéti alapanyagokat tartalmazza, mégis kicsit más formában.

spenótos tojásfelfújt gluténmentes receptHozzávalók 4 db-hoz:

  • 25 g * vaj
  • 25 g kölesliszt
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2,5 dl 1,5%-os * tej
  • só, bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál quinoapehely (kb. 30 g)
  • 20 g reszelt parmezánsajt
  • 2 maréknyi spenót (kb. 50 g)

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A vaj, liszt, tej felhasználásával készítsünk besamelt. Egy lábosban olvasszuk meg a kimért vajat, majd szórjuk meg a liszttel, gyors mozdulatokkal keverjük folyamatosan nehogy leégjen a liszt, majd ha enyhén habzik, de még nem pirult le, óvatosan, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet úgy, hogy csomómentes mártást kapjunk. Forraljunk rajta egyet, fűszerezzük sóval, fehérborssal, fokhagymával és szerecsendióval, majd vegyük le a tűzről, de továbbra is keverjük, nehogy besűrűsödjön.
  • Keverjük hozzá a quinoapelyhet, a reszelt parmezánt (keveset hagyjunk a tetejére is), majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a megmosott, egyesével felütött tojásokat és gyors mozdulatokkal keverjük át, végül keverjük bele a megmosott spenótot is.
  • Enyhén vajazott, quinoapehellyel szórt felfújtformákba adagoljuk a masszát, szórjuk meg kevés parmezánnal, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre (akkor van kész, ha a tészta szépen felemelkedik, és a teteje aranybarna kezd lenni). Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban (4 esetében):

Energia 182,6 kcal/763,3 kJ
Fehérje 8,1 g
Zsír 10,6 g
Telített zsír 5,8 g
Szénhidrát 12,4 g
Ebből cukor 3,6 g
Élelmi rost 2,5 g

A húsvéti gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , ,

Ad