Villámgyors tonhalas tésztasaláta – csicseriborsótésztával
Egyre több helyen találkozhatunk már zöldségtésztákkal is, amik garantáltan gluténmentes formában beilleszthetőek az étrendbe is, arról nem is beszélve, hogy az étel fehérje és rosttartalma is magasabb lesz általuk! Válogassunk kedvünk-ízlésünk szerint és készítsünk finom ebédet pillanatok alatt!
Hozzávalók 2 főre:
- 150 g csicseriborsó tészta
- 1 konzerv tonhal (150 g)
- 1 nagyobb paradicsom vagy 1 marék koktélparadicsom (kb. 100 g)
- 1 evőkanál pesto kb. 20 g (medvehagyma vagy bazsalikom)
- 40 g * feta sajt
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
- A tésztát tegyük fel főni bő, enyhén sós lobogó vízben és főzzük al dente keménységűre, majd szűrjük le.
- A paradicsomot mossuk meg, vágjuk apróra. A feta sajtot vágjuk apró kockákra. A balzsamecetet keverjük el a citromlével.
- A kifőtt tésztát keverjük el a medvehagyma-pestoval, adjuk hozzá a leszűrt tonhalat, a paradicsomot és a kockára vágott sajtot, majd az egészet locsoljuk meg az öntettel és friss medvehagymával szórva tálaljuk. Hidegen, melegen is fogyaszthatjuk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tipp: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes feta jellegű sajt is, pl. APETINA
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 396,1 kcal /1655,6kJ |
Fehérje | 31,6 g |
Zsír | 5,6 g |
Telített zsírsav | 1,4 g |
Szénhidrát | 52,3 g |
Ebből cukor | 1,3 g |
Élelmi rost | 7 g |
A gluténmentes tésztasaláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: balzsamecet citrom csicseriborsótészta Dardanel feta sajt paradicsom pesto tészta tonhal konzerv