Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Villámgyors tonhalas tésztasaláta – csicseriborsótésztával

Egyre több helyen találkozhatunk már zöldségtésztákkal is, amik garantáltan gluténmentes formában beilleszthetőek az étrendbe is, arról nem is beszélve, hogy az étel fehérje és rosttartalma is magasabb lesz általuk! Válogassunk kedvünk-ízlésünk szerint és készítsünk finom ebédet pillanatok alatt!

tonhalas gluténmentes csicsriborsós tésztasalátaHozzávalók 2 főre:

Elkészítés:

  • A tésztát tegyük fel főni bő, enyhén sós lobogó vízben és főzzük al dente keménységűre, majd szűrjük le.
  • A paradicsomot mossuk meg, vágjuk apróra. A feta sajtot vágjuk apró kockákra. A balzsamecetet keverjük el a citromlével.
  • A kifőtt tésztát keverjük el a medvehagyma-pestoval, adjuk hozzá a leszűrt tonhalat, a paradicsomot és a kockára vágott sajtot, majd az egészet locsoljuk meg az öntettel és friss medvehagymával szórva tálaljuk. Hidegen, melegen is fogyaszthatjuk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tipp: Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes feta jellegű sajt is, pl. APETINA

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 396,1 kcal /1655,6kJ
Fehérje 31,6 g
Zsír 5,6 g
Telített zsírsav 1,4 g
Szénhidrát 52,3 g
Ebből cukor 1,3 g
Élelmi rost 7 g

A gluténmentes tésztasaláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad