Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Éva gyors vacsora tippje: gluténmentes hot dog

Nagyon gyors vacsorát szerettem volna összehozni, ami másnap jól csomagolható az iskolába uzsonnára. Így született meg ez a finom, pihe-puha gluténmentes hot dog.

gluténmentes Hotdog recept Íz-likHozzávalók 14 db-hoz

  • 400 ml langyos víz
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 csomag Dr Oetker szárított gluténmentes élesztő
  • 200 g Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
  • 200 g Schär Mix „B” gluténmentes kenyérliszt
  • 1 teáskanál útifű maghéj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 db „Füstlike” (Füstli) virsli
  • 14 vékony csík trappista sajt

Elkészítés:

  • A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  • A tésztát dagasztás után kb. fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam.
  • A füstlikét félbevágtam, bevágtam a tetejét és a mélyedésbe sajtot raktam, majd a tésztába csavartam.
    gluténmentes Hot dog készítés Íz-Lik recept
  • Lekentem a tetejét tojással és 200 °C fokos sütőben 25 percig sütöttem.

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi színt: haladó

Tápanyagtartalom 10 %-os zsírtartalmú Trappista light sajttal számolva

Tápanyag 14 darab Hot dogban 1 Hot dogban
Energia 2075 kcal / 8652 kJ 148 kcal / 618 kJ
Fehérje 41,5 g 148 g
Zsír 63,4 g 3,0 g
  amelyből telített zsírsavak 13,8 g 4,5 g
Szénhidrát 321 g 1,0 g
  amelyből cukrok 14,7 g 22,9 g
Rost 28 g 2,0 g

A gluténmentes hot dog recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,