Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Spárgasaláta sült zöldségekkel

Engedjük el a fantáziánkat és merjünk újítani a köretek tekintetében! Ne csak a burgonya és a rizs legyen a fejünkben, variáljuk a színes zöldségeket bátran!

spárgasaláta gluténmentes receptHozzávalók 2 főre:

  • 2 db nagyobb cékla (tisztítva kb. 350 g)
  • 2 db kisebb édesburgonya (tisztítva kb. 200 g)
  • 1 csomag spárga (tisztítva kb. 300 g)
  • 200 g konzerv csicseriborsó
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál snidling (metélőhagyma)

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A céklát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A felkockázott zöldségeket tegyük egy sütőtálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, majd forgassuk jól át és takarjuk le alufóliával a zöldségeket. Tegyük a sütőbe és fél óráig süssük letakarva, majd 10 percig alufólia nélkül.
  • Ezalatt a spárgát mossuk meg, fás szárát törjük/vágjuk le, majd tegyük forrásban lévő vízbe és 3-4 perc alatt főzzük roppanósra.
    A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük át.
  • Tálaláshoz a sült zöldségeket, a csicseriborsót és a 3 cm-es darabokra vágott spárgát halmozzuk a tányérokra, majd ízesítsük egy kevés balzsamecettel, citromlével és szórjuk meg friss vagy szárított zöldfűszerrel.

Tipp: Grillezett sajttal, sült hússal / hallal kiváló ebédötlet!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 318,1 kcal /1329,8 kJ
Fehérje 12,9 g
Zsír 7,8 g
Telített zsírsav 0,2 g
Szénhidrát 47 g
Ebből cukor 4,7 g
Élelmi rost 14,8 g

A gluténmentes saláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

További gluténmentes receptek spárgával:
gluténmentes receptek spárgával

Kategória: , ,