Spárgasaláta sült zöldségekkel
Engedjük el a fantáziánkat és merjünk újítani a köretek tekintetében! Ne csak a burgonya és a rizs legyen a fejünkben, variáljuk a színes zöldségeket bátran!
- 2 db nagyobb cékla (tisztítva kb. 350 g)
- 2 db kisebb édesburgonya (tisztítva kb. 200 g)
- 1 csomag spárga (tisztítva kb. 300 g)
- 200 g konzerv csicseriborsó
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál snidling (metélőhagyma)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A céklát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A felkockázott zöldségeket tegyük egy sütőtálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, majd forgassuk jól át és takarjuk le alufóliával a zöldségeket. Tegyük a sütőbe és fél óráig süssük letakarva, majd 10 percig alufólia nélkül.
- Ezalatt a spárgát mossuk meg, fás szárát törjük/vágjuk le, majd tegyük forrásban lévő vízbe és 3-4 perc alatt főzzük roppanósra.
A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük át. - Tálaláshoz a sült zöldségeket, a csicseriborsót és a 3 cm-es darabokra vágott spárgát halmozzuk a tányérokra, majd ízesítsük egy kevés balzsamecettel, citromlével és szórjuk meg friss vagy szárított zöldfűszerrel.
Tipp: Grillezett sajttal, sült hússal / hallal kiváló ebédötlet!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 318,1 kcal /1329,8 kJ |
Fehérje | 12,9 g |
Zsír | 7,8 g |
Telített zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 47 g |
Ebből cukor | 4,7 g |
Élelmi rost | 14,8 g |
A gluténmentes saláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
További gluténmentes receptek spárgával:
- Recept címke: balzsamecet cékla citrom csicseriborsó édesburgonya étolaj snidling spárga