Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tápióka puding gyümölcsökkel tejmentesen elkészítve

A tápióka a manióka gyökérből nyert keményítő, ami liszt és granulátum formában is kapható. Gluténmentes alapanyag. Sűrítésre és például tápióka puding készítésére is használható.

tápióka gluténmentes puding receptHozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb adag

Elkészítés:

  • A tápióka gyöngyöt egy tálba tesszük és felöntjük vízzel.
  • 10 percig hagyjuk benne, szépen megszívja magát.
  • Egy lábasba tesszük és felöntjük a kókuszos mandulatejjel, hozzáadjuk a vanília aromát és édesítőt, elkeverjük, majd sűrűre főzzük.
  • Gyümölccsel tálaljuk.

Nehézégi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Tápanyagtartalom 1 nagy adag
tápióka pudingban
1 kis adag
tápióka pudingban
Energia 309 kcal / 1292 kJ 155 kcal / 646 kJ
Fehérje 1,0 g 0,5
Zsír 3,0 g 1,5 g
  amelyből telített zsírsavak 1,4 g 0,7 g
Szénhidrát 67,7 g 33,9 g
  amelyből cukrok 10,8 g 5,4 g
Rost 1,6 g 0,8 g

A gluténmentes tápióka puding recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes tápióka puding recept

Tejmentes, gluténmentes puding recept tápiókával

Kategória: , ,