Sárgabarackos tej- és gluténmentes fagylalt
Készítsünk otthon tej- és gluténmentes fagylaltot!
Hozzávalók: 3 gombóchoz (kb. 600 ml)
- 6 db kisebb sárgabarack ( 210 g tisztítva)
- 400 ml Alpro vaníliás joghurt alternatíva
- 70 g Alpro rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
- Az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd egy műanyag tálban a fagyasztóba tesszük.
- 3 órán keresztül fél óránként megkeverjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő:
- 10 perc
- fagyasztás kb. 3 óra
TIPP: készítsünk házi gluténmentes tölcsért a fagyihoz!
Fagylaltunk nem tartalmaz tejszármazékot, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 adag esetén 1 gombóc fagyiban |
Energia | 473 kcal / 2014 kJ | 158 kcal / 660 kJ |
Fehérje | 18,0 g | 6,0 g |
Zsír | 14,3 g | 4,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,2 g | 0,7 g |
Szénhidrát | 65,1 g | 21,7 g |
amelyből cukrok | 56,2 g | 18,7 g |
Rost | 4,2 g | 1,4 g |
A tej- és gluténmentes fagylalt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro édesítőszer fagyi glutén és tejmentes gluténmentes fagylalt gluténmentes party snack növényi joghurtalternatíva rizs főzőkrém sárgabarack tej - tojás - gluténmentes