Red Velvet gluténmentes torta mascarpone-s áfonyás krémmel
Sokszor nagy segítség a konyhában, ha kész süteményporokból lisztkeverékekből készítünk süteményeket. Megspórolhatjuk a méregetést, nem kell annyiféle alapanyagot beszerezni. Most egy vörös bársony gluténmentes tortát készítettünk:
- 3 cs. (80 g / 1 cs.) Madame Loulou Red Velvet bögrés gluténmentes piskóta por
- 3 db közepes méretű tojás (M-es)
- 0,5 dl víz
Krém
- 25 dkg mascarpone sajt
- 3 dkg vanília pudingpor
- 2 evőkanál vanília aroma
- 2 dl Hulala növényi habalap (cukormentes)
- ízlés szerint édesítő
- 5 db tojásfehérje (habnak felverve)
- aszalt áfonya
Elkészítés
- A piskóta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, majd formába öntjük (18 cm), és 180 °C fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a mascarponét, ízlés szerint édesíthetjük, és belekeverjük a vanília aromát is.
- Lábasba tesszük, hozzáadjuk a vanília pudingport, megfőzzük,
- Hozzáadjuk a fehérjehabot, összefőzzük, selymes krémet kapunk.
- Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel
- Megszórjuk áfonyával (kb. 2 maréknyi).
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap ízlés szerint díszíthetjük csokival, fondanttal……
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egész tortában, áfonyával, fondant nélkül |
8 szelet esetén
1 szeletben (kb. 19 dkg) |
10 szelet esetén
1 szeletben (kb. 15 dkg) |
Energia | 2944 kcal / 12305 kJ | 368 kcal / 1230 kJ | 294 kcal / 1230 kJ |
Fehérje | 69,9 g | 8,7 g | 7,0 g |
Zsír | 174,2 g | 21,8 g | 17,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 133,2 g | 16,7 g | 13,3 g |
Szénhidrát | 253,2 g | 31,7 g | 25,3 g |
amelyből cukrok | 128,9 g | 16,1 g | 12,9 g |
Rost | 1,0 g | 0,1 g | 0,1 g |
A gluténmentes torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: áfonya édesítőszer lisztkeverék Madame Loulou gluténmentes lisztek mascarpone növényi habtejszín alternatíva tojás tojásfehérje torta vanília aroma vanília puding víz