Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tepsis gluténmentes bundás kenyér – reggeli ahogy Vica készíti

Sziasztok!

Egy tápláló, finom és roppant egyszerű reggelit hoztam Nektek. A gluténmentes bundáskenyér egyszerű változatát, mondhatom nyugodtan így is. Nem kell ott állni vele, ízre mégis teljesen olyan mint a hagyományosan elkészítetté.

Jó étvágyat!

Vica

tepsiben sült gluténmentes bundáskenyérHozzávalók 2 fő részére:

  • 5 szelet (135 g) * gluténmentes kenyér
  • étolaj
  • 4db közepes méretű tojás
  • 3 szelet (60 g)  laktózmentes lapkasajt

Elkészítés:

  • öntsünk egy kis olajat egy tepsibe, vagy kerámia edénybe
  • pakoljuk rá a kenyereket, a kenyerekre pedig a sajtokat
  • egy másik edénybe verjük fel a tojásokat, sózzuk meg
  • a sajtos kenyerekre öntsük rá a tojásokat
  • tegyük a sütőbe és süssük 20 percig 180 °C fokon

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 adagban
Energia 798 kcal / 3336 kJ 399 kcal / 1672 kJ
Fehérje 49,5 g 24,8 g
Zsír 37,1 g 18,6 g
  amelyből telített zsírsavak 13,2 g 6,6 g
Szénhidrát 61,2 g 30,6 g
  amelyből cukrok 16,9 g 8,5 g
Rost 10 g 5 g

A gluténmentes bundás kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,