Gluténmentes tojásos nokedli – tejmentes recept
Gyors, laktató étel a tojásos nokedli. Egyszerűen elkészíthető gluténmentes változatban is. Fogyaszthatjuk salátával, zöldségekkel vagy savanyúsággal, de ehetjük akár köretként is.
Hozzávalók: 4-6 személy
- 45 dkg Schär Farina gluténmentes liszt
- 4,5 dl víz
- 4 db közepes méretű tojás
- só
Feltét
- 7 db tojás
- 2 dl Alpro rizsital („rizstej”)
- só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
- A tojásokat a sóval és vízzel összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a liszthez és csomó mentesre keverjük.
- Forró lobogó vízbe szaggatjuk, 1,5 percig főzzük (míg feljön a víz tetejére).
- Szűrőkanállal kiszedjük, langyos vízzel leöblítjük.
- A tojásokat kikeverjük a rizstejjel és sóval.
- A kész nokedlit egy lábasba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, elkeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és „megfőzzük”.
- Salátával, uborkával, csalamádéval tálaljuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén
1 adagban (kb. 39 dkg) |
6 adag esetén
1 adagban (kb. 26 dkg) |
Energia | 2659 kcal / 11088 kJ | 664 kcal / 2772 kJ | 443 kcal / 1847 kJ |
Fehérje | 65,0 g | 16,3 g | 10,8 g |
Zsír | 76,8 g | 19,2 g | 12,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,9 g | 5,2 g | 3,5 g |
Szénhidrát | 409,3 g | 102,3 g | 68,2 g |
amelyből cukrok | 14,5 g | 3,6 g | 2,4 g |
Rost | 19,8 g | 5,0 g | 3,3 g |
A gluténmentes tojásos nokedli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: étolaj főétel glutén és tejmentes köret lisztkeverék nokedli rizsital Schär Farina só tojás víz