Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes tojásos nokedli – tejmentes recept

Gyors, laktató étel a tojásos nokedli. Egyszerűen elkészíthető gluténmentes változatban is. Fogyaszthatjuk salátával, zöldségekkel vagy savanyúsággal, de ehetjük akár köretként is.

Hozzávalók: 4-6 személy

gluténmentes tojásos nokedli receptGaluska

Feltét

  • 7 db tojás
  • 2 dl Alpro rizsital („rizstej”)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

  • A tojásokat a sóval és vízzel összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a liszthez és csomó mentesre keverjük.
  • Forró lobogó vízbe szaggatjuk, 1,5 percig főzzük (míg feljön a víz tetejére).
  • Szűrőkanállal kiszedjük, langyos vízzel leöblítjük.
  • A tojásokat kikeverjük a rizstejjel és sóval.
  • A kész nokedlit egy lábasba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, elkeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és „megfőzzük”.
  • Salátával, uborkával, csalamádéval tálaljuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén

1 adagban (kb. 39 dkg)

6 adag esetén

1 adagban (kb. 26 dkg)

Energia 2659 kcal / 11088 kJ 664 kcal / 2772 kJ 443 kcal / 1847 kJ
Fehérje 65,0 g 16,3 g 10,8 g
Zsír 76,8 g 19,2 g 12,8 g
  amelyből telített zsírsavak 20,9 g 5,2 g 3,5 g
Szénhidrát 409,3 g 102,3 g 68,2 g
  amelyből cukrok 14,5 g 3,6 g 2,4 g
Rost 19,8 g 5,0 g 3,3 g

A gluténmentes tojásos nokedli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

tojásos nokedli recept gluténmentesen

gluténmentes tojásos nokedli

Kategória: , ,