Gyors, egyszerű gluténmentes szilvás gombóc recept
Gyorsan elkészíthető, egyszerű és laktató. Gluténmentes szilvás gombóc. Leves után vagy csak magában, hidegen másnap reggelire is nagyon finom.
- 25 dkg Naturbit Burgonyás tésztaliszt keverék
- 2,5 dl víz
- 4 db szilva
- ízlés szerint fahéj, édesítő
- 5 – 6 evőkanál burgonyapehely, édesítővel megpirítva
Elkészítés:
- A lisztkeveréket összedolgozzuk a vízzel
- 8 db. négyzet alakot vágunk ki belőle
- A közepére helyezzük a félbevágott ízesített szilvákat, összehajtogatjuk a sarkokat, és gombócokat formázunk.
- Forró lobogó vízben kifőzzük
- Pirított, édesített burgonyapehelybe forgatva tálaljuk.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén 1 db. gombócban (kb. 9 – 10 dkg) |
Energia | 1013 kcal 4234 kJ | 127 kcal / 530 kJ |
Fehérje | 11,9 g | 1,5 g |
Zsír | 1,7 g | 0,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g | 0 g |
Szénhidrát | 231,1 f | 28,9 g |
amelyből cukrok | 10,2 g | 1,3 g |
Rost | 15,7 g | 2,0 g |
A gluténmentes szilvás gombóc tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
További gluténmentes gombóc receptek:
- Recept címke: burgonyapehely cukor édesítőszer fehéj gombóc lisztkeverék Naturbit Burgonyás tésztaliszt keverék Naturbit lisztkeverék reggeli szilva víz