Mini gluténmentes perec recept – sós vendégváró
Gyorsan készíthetünk vendégeinknek gluténmentes sós aprósüteményt. Barna rizslisztből és sikérhelyettesítővel készült ez a mini gluténmentes perec.
- 12,5 dkg barna rizsliszt
- 30 g tápióka keményítő (Tápióka Keményítő)
- 2 db. tojás (S-es) + 1 db tojás a kenéshez
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- só
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 3 dkg margarin
- 0,5 dl víz
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk
- Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, és perec kiszúró formával kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással.
- 10-15 perc alatt 180 °C fokon megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 20 db. esetén 1 db. perecben |
25 db. esetén 1 db. perecben |
Energia | 960 kcal / 4012 kJ | 48 kcal / 201 kJ | 38 kcal / 160 kJ |
Fehérje | 24,6 g | 1,2 g | 0,9 g |
Zsír | 35,1 g | 1,8 g | 1,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,7 g | 0,7 g | 0,5g |
Szénhidrát | 129,8 g | 6,5 g | 5,2 g |
amelyből cukrok | 1,3 g | 0,1 g | 0,1 g |
Rost | 20,0 g | 1,0 g | 0,8 g |
A mini gluténmentes perec recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes margarin perec psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt só sós aprósütemények sütőpor tápiókakeményítő tojás uzsonna és tízórai vendégváró