Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mini gluténmentes perec recept – sós vendégváró

Gyorsan készíthetünk vendégeinknek gluténmentes sós aprósüteményt. Barna rizslisztből és sikérhelyettesítővel készült ez a mini gluténmentes perec.

mini gluténmentes perec receptHozzávalók: 20 – 25 db.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk
  • Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, és perec kiszúró formával kiszaggatjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással.
  • 10-15 perc alatt 180 °C fokon megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 60 perc

Tápanyagtartalom az egészben 20 db. esetén
1 db. perecben
25 db. esetén
1 db. perecben
Energia 960 kcal / 4012 kJ 48 kcal / 201 kJ 38 kcal / 160 kJ
Fehérje 24,6 g 1,2 g 0,9 g
Zsír 35,1 g 1,8 g 1,4 g
  amelyből telített zsírsavak 13,7 g 0,7 g 0,5g
Szénhidrát 129,8 g 6,5 g 5,2 g
  amelyből cukrok 1,3 g 0,1 g 0,1 g
Rost 20,0 g 1,0 g 0,8 g

A mini gluténmentes perec recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

mini gluténmentes perec recept

mini gluténmentes perec recept

Kategória: , , , ,