Gluténmentes kókuszgolyó recept hozzáadott cukor nélkül
Barna rizslisztből készült a kókuszgolyó alapja, így nem csak a gluténmentes diétába, hanem az alacsony egyszerű cukrok tartalmú étrendbe is beilleszthető ez a gluténmentes kókuszgolyó.
Hozzávalók: 12 db gluténmentes kókuszgolyóhoz
- 10 dkg Naturbit barna rizsliszt
- 1 db nagy méretű (L-es) tojás
- 10 dkg margarin
- 6 dkg eritrit
- 3 g gluténmentes sütőpor
További hozzávalók
- 8 dkg holland gluténmentes kakaópor
- ízlés szerint eritrit
- 10 dkg margarin
- 8 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
- A piskóta hozzávalóit egy tálban kikeverjük, majd sütőpapíros tepsire simítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük.
- Ha meghűlt, összemorzsoljuk és a kakaóporral, az eritrittel, a margarinnal és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk.
- Golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 db. gluténmentes kókuszgolyóban |
Energia | 9915 kJ / 2372 kcal | 824 kJ / 197 kcal |
Zsír | 200,9 g | 16,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 116,5g | 9,7 g |
Szénhidrát | 89,1 g | 7,4 g |
amelyből cukrok | 6,2 g | 0,5 g |
Rost | 24,7 g | 2,1 g |
Fehérje | 33,9 g | 2,8 g |
Só | 1,45 g | 0,12 g |
A gluténmentes kókuszgolyó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer eritrit glutén és tejmentes kakaópor kókuszgolyó kókuszreszelék margarin sütőpor tojás