Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Rizslisztes gluténmentes muffin recept Tünditől

Vezendi Tündi ismét egy nagyon jó és olcsón elkészíthető recepttel lepte meg szerkesztőségünket

rizslisztes gluténmentes muffin receptHozzávalók 7 db (1 db. kb 16 dkg) gluténmentes muffinhoz:

  • 20 dkg Kenyérvarázs rizsliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál gluténmentes kakaópor
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 pohár kefir
  • 3 db érett banán
  • fahéj
  • étcsokoládé

Elkészítés:

  • A rizslisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral
  • A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket
  • Végül hozzáadjuk az előzőleg villával péppé tört banánt és összetört vagy lereszelt csokit
  • Muffin sütőben sütve, kb 6-8 perc alatt sül meg.
    a rizslisztes gluténmentes muffin recept
    TIPP: Ha nem muffin sütőben sütjük, akkor a tésztát a papírkapszlival bélelt muffin formákba kanalazzuk, és 180 °C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 7 db. esetén 1 db. gluténmentes muffinban
Energia 12271 kJ / 2932 kcal 1752 kJ / 419 kcal
Zsír 114,3 g 16,3 g
  amelyből telített zsírsavak 21,6 g 3,1 g
Szénhidrát 421,5 g 60,2 g
  amelyből cukrok 246,0 g 35,1 g
Rost 13,2 g 1,9 g
Fehérje 34,3 g 4,9 g
0,2 g 0,03 g

A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: