Joghurthab karamellizált sárgabarackkal és pirított mogyoróval – 30 perc
- 30 dkg natúr joghurt
- 3 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 4-6 db sárgabarack
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg sótlan mogyoró
Elkészítés:
- A habtejszínt a porcukorral felverjük majd óvatosan összeforgatjuk a natúr joghurttal.
- Kis poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük.
- A mogyorót száraz serpenyőbe szórjuk és pár perc alatt megpirítjuk (közben meg-megrázogatva).
- Ha kész, félretesszük hűlni, majd ha már kihűlt, apróra vágjuk.
- A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk.
- A cukrot egy kis lábasba öntjük és közepes lángon melegíteni kezdjük.
- Néhány perc elteltével karamellizálódik a cukor, ekkor hozzáadjuk a sárgabarack darabokat, megforgatjuk benne, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- A hűtőből elővett krémek tetejét megszórjuk az apróra vágott pirított sótlan mogyoróval és ráhelyezünk 1-1 darab karamellizált sárgabarackot.
Elkészítési idő: 30 perc
Gluténmentes joghurthab receptünket el lehet készíteni úgy, hogy laktózérzékenyek is problémamentesen tudják fogyasztani!
Ez esetben csak arra kell odafigyelni, hogy a felhasznált tejszín és a natúr joghurt legyen laktózmentes!
- Recept címke: 30 perc alatt habtejszín joghurt mogyoró poharas desszertek porcukor sárgabarack