Gluténmentes brownie fagyival – 45 perc alatt kész
- 12 dkg vaj
- 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 7 dkg cirokliszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- gluténmentes fagylalt a tálaláshoz
Elkészítés:
- A vajat egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét darabokra törve és kevergetve összeolvasztjuk.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és előkészítünk egy kb. 20 x 20 cm-es sütőformát, amit sütőpapírral bélelünk ki.
- A kissé kihűlt csokis keverékhez hozzáadjuk a tojásokat, alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a ciroklisztet és a kakaóport és összekeverjük.
- A masszát a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, felszeleteljük és fagylaltgombóccal tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Gluténmentes receptek nem csak gluténérzékenyeknek!
Cöliákia esetén sokszor probléma a búzaliszt kiváltása, ehhez adunk tippeket:
- Gluténmentes búzaliszt-helyettesítők lehetnek az álgabonák azaz a pszeudócereáliák.
- Alternatív, kevésbé ismert gluténmentes gabonák
- A gluténmentes tésztagyúrás rejtelmeit pedig ebből a cikkünkből ismerheti meg.
- Recept címke: cirokliszt cukor gluténmentes brownie gluténmentes étcsokoládé gluténmentes fagylalt kakaópor tojás vaj