Gluténmentes házi készítésű pesto
Iri mama egy gluténmentes házi készítésű pestoval lepett meg minket.
Nagyon szeretem a tésztás ételeket, a finom pestot meg különösen. Eddig vásároltam a pestot, de úgy döntöttem kipróbálom 🙂. Nagyon jól sikerült,azt hiszem ezután magam készítem. Sok féle módon felhasználható,pl. sültekhez ,tésztás ételekhez.
Hozzávalók (4 adag):
- egy mozsár
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 g fenyőmagot
- csipet só
- csipet bors
- 60 g olívaolaj
- 40 g spenót
- 60 g Grana padano sajt
A gluténmentes házi készítésű pesto elkészítése:
- Mozsárba teszem a fokhagymát, fenyőmagot, sót, borsot, törni kezdem.
- Ezután több részletben a megmosott spenótot, addig zúzom míg krémes nem lesz.
- Itt teszem hozzá az olajat, tovább töröm, zúzom.
- Így már jó is lenne, de még sajt is kell hozzá.
- Durvára reszeltem, így tettem bele, könnyebben lehet zúzni.
- Sajt nem baj ha kicsit darabos marad benne.
- Ezzel elkészült a házi pesto.
- Kóstoljuk meg,ha szükséges ízesítsük.
- Zárható dobozban, hűtőben tároljuk felhasználásig.
- Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 adag házi pestoban |
Energia |
8074 kJ / 1211 kcal |
1269 kJ / 303 kcal |
Zsír |
113,2 g |
28,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
21,5 g |
5,4 g |
Szénhidrát |
9,2 g |
2,3 g |
amelyből cukrok |
2,6 g |
0,7 g |
Rost |
3,1 g |
0,8 g |
Fehérje |
29,4 g |
7,4 g |
Só |
2,90 g |
0,73 g |
A gluténmentes házi készítésű pesto recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.