Gluténmentes joghurtos lángos
Iri mama egy gluténmentes joghurtos lángos bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Szeretjük a lángost, ezért sokszor készítem. Leves mellé második fogásnak is rendszeresen sütöm, de önmagában is finom, laktató. Most így készítettem.
Hozzávalók (8 db):
- 500 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék (jó hozzá Mester kenyér Mix lisztkeverék, Mikló’s univerzális lisztkeverék, Schär Mix B lisztkeverék) Ha másik liszttel készíted a folyadék mennyisége változhat!
- 6 g só
- 10 g útifűmaghéj
- 3 g cukor
- 5 g porélesztő
- 20 g étolaj
- 200 g Görög joghurt
- 300 g langyos víz
- feltétnek amit szeretünk
- sütéshez olaj
A gluténmentes joghurtos lángos elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérek, jól összekeverem.
- Hozzámérem a joghurtot , olajat, összeállítom a tésztát.
- Ezután annyi vizet adok hozzá hogy közepesen lágy, ragacsos tészta legyen.
- Így a jó, ne tegyetek hozzá plusz lisztet.
- 10 percig pihentetem. Addig előkészítem a sütőpapírt.
- Akkora négyzeteket vágok amekkora lángost szeretnék sütni.
- Minden lapot olajjal lekenem, tésztát 8 egyenlő részre osztom.
- Egyesével, olajos kézzel széthúzom, lapítom.
- Így hagyom 30 percig kelni.
- Serpenyőben olajat melegítek, a megkelt lángost papírral együtt olajba teszem.
- Mikor leválik a papír a tésztáról, csipesszel kiemelem.
- Nem kell félni nem gyullad ki.
- Közepes hőfokon aranyszínűre sütöm.
- Gyorsan sül, nem szívja magába az olajat.
- Papírtörlővel bélelt tálcára szedem.
- Többit is így készítem.
- Ezután ízlés szerint fogyasztható.
- Én tejfölt pici sóval, zúzott fokhagymával elkeverem, ezzel kenem meg a lángost.
- Tetejére reszelt sajt és hagyma szeletet tettem.
- Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok .
Előkészítési idő: 80-90 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes joghurtos lángos tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj ivóvíz joghurt lángos olaj psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix it só street food