Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kolos féle spenótos pizza

pizza recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kolos féle spenótos pizza recepttel bővült.

Ki ne szeretné a pizzát? Szerintem mindenki. Imádom a sima paradicsomos, pici halas pizzát. Most viszont húsmentes változatban készítettem el. Sok-sok paradicsommal, és annál is több spenóttal. A végeredmény egy vékony tésztájú pizza, épp ahogy én szeretem, és nagyon feltéttel.

Hozzávalók (2 db 30 cm átmérőjű pizza):

Tésztához:

  • 80 g napraforgómag
  • 250 g It’s us Naturbit Basic-Mix lisztkeverék
  • 50 g Mimen Cirok pékáru lisztkeverék
  • 310 ml langyos víz
  • 10 g It’s us Naturbit Bambuszrost 
  • 6 g It’s us Naturbit Útifűmaghéj őrlemény
  • 2 teáskanál napraforgó étolaj
  • 7 g só
  • csipet cukor
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom

Élesztőhöz:

  • 22 g friss élesztő
  • csipet cukor
  • 50 ml langyos víz

Feltét:

  • 240 g darabolt paradicsom konzerv
  • 50 ml víz
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • csipet chili, ízlés szerint
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál vegeta
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db közepes paradicsom
  • 200 g bébi spenót
  • 100 g növényi sajthelyettesítő
  • 2 db egész tojás
  • 2 mokkáskanál fokhagyma granulátum

A gluténmentes kolos féle spenótos pizza elkészítése:

  • A napraforgómagokat egy evőkanál liszttel daráljuk le.
  • Langyos vízben, cukorral futtassuk fel az élesztőt.
  • Mérjük ki a tészta hozzávalóit.
  • Ehhez adjuk a felfutott élesztőt.
  • Kezdjük el alaposan megdagasztani. (én ehhez kesztyűt vettem fel)
  • Amikor már tapad-ragad a tészta, adjuk hozzá a napraforgó étolajat.
  • Ezzel is keverjük össze.
  • Tegyük félre megkelni a tésztát.
  • Addig készítsük el a paradicsomos feltétet.
  • A konzerv paradicsomhoz adjuk hozzá a fűszereket, vizet, sót, cukrot és ízlés szerint a chilit is.
  • Forraljuk fel, és sűrűre főzzük össze.
  • Tegyük félre kicsit hűlni.
  • Közben mossuk át a bébi spenótot és csöpögtessük le.
  • A megkelt tésztát szedjük ketté.
  • Kissé olajos kézzel lapogassuk el a tésztát a pizzaformában.
  • Nekem így kettő darab 30 cm-es átmérőjű pizzám lett.
  • Felezzük el a paradicsomos feltétet.
  • Felezzük el a bébi spenótot is.
  • A megmosott paradicsomokat karikázzuk fel.
  • A spenótra tegyük rá a karikázott paradicsomokat.
  • A pizza közepére üssük rá a tojást.
  • Szórjuk meg a fokhagyma granulátummal.
  • Reszeljük rá a növényi sajtalternatívát.
  • Előmelegített 190 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
  • Szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes kolos féle spenótos pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pizza recept

gluténmentes kolos féle spenótos pizza

Kategória: , ,