Gluténmentes kapros lazacos mártás
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kapros lazacos tésztamártás bővült.
Ahogy már sokszor leírtam, a halak közül nálam a legelső helyen a lazac áll. Most is egy ilyen lazacos finomságot készítettem, finoman kaprosan, kissé citromosan. Sok-sok, talán annál is több kaporral. A kaprot is kifejezetten szeretem. Spagetti tésztával fenomenális. Egyszerűen leírhatatlan ízű.
Hozzávalók (4 személyre):
Lazac sütéshez:
- 360 g lazacfilé
- fél citrom frissen facsart leve
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
Mártáshoz:
- 400 ml Rama Crema növényi főzőkrém
- 2 teáskanál mustár
- 1 jókora csokor friss kapor (vagy 2 evőkanál szárított kapor)
- 2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál vegeta
- 2 mokkáskanál fokhagymagranulátum
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- fél citrom frissen facsart leve
- csipet cukor
Tetejére:
- 100 g görög fehér növényi sajthelyettesítő
A gluténmentes kapros lazacos tésztamártás elkészítése:
- A lazacszeleteket borsozzuk, sózzuk és locsoljuk meg frissen facsart citromlével.
- Az airfryer aljába tegyünk egy „sütőpapírt”, és egy kevés étolajat.
- A maradék olajjal locsoljuk meg a halat.
- süssük meg az airfryer megfelelő funkciójával.
- Addig amíg sül a hal, készítsük el a mártás alapját.
- Egy nagyobb serpenyőbe öntsük bele a növényi főzőkrémet.
- Tegyünk bele mustárt.
- Sózzuk vegetázzuk és őröljünk rá borsot.
- Szórjuk meg fokhagymagranulátummal.
- Vágjuk fel a kaprot igen apróra.
- Facsarjuk bele a citromlevet.
- Kezdjük el forralni.
- Amikor kész a lazac, még kézmelegen szedjük le a húst a bőréről.
- Forraljuk fel a mártáslevet a halhússal.
- Megfőtt spagetti tésztával tálaljuk.
- Szórjunk rá görög fehér növényi sajthelyettesítőt.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés: könnyű
Elkészítési idő: 35 perc
| Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes kapros lazacos mártás |
| Energia | 5810 kJ / 2031 kcal | 2128 kJ / 508 kcal |
| Zsír | 173,3 g | 43,4 g |
| amelyből telített zsírsavak | 64,4 g | 16,1 g |
| Szénhidrát | 27,2 g | 6,8 g |
| amelyből cukrok | 5,4 g | 21,6 g |
| Rost | 0,1 g | 0 g |
| Fehérje | 74,3 g | 18,6 g |
| Só | 10,4 g | 2,61 g |
A gluténmentes kapros lazacos tésztamártás tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors citrom cukor étolaj fokhagyma gluténmentes száraztészta gluténmentes tészta gyors kapor lazacfilé mustár növényi sajt-alternatíva só










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

