Gluténmentes fügés baconös őszi pite
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes fügés baconös őszi pitével bővült.
Füge? Bármikor, bárhogy, bármilyen formában. a füge édes ízéhez kiválóan illik a bacon ropogóssága és sós íze. Egyszerűen leírhatatlanul illenek egymáshoz, amit a vendégeinken kívül az ízlelő bimbóink is megköszönnek. Próbáljátok ki, izgalmas ízeket kaptok végeredményként.
Hozzávalók (12 szelet):
Pite tésztához:
- 130 g It’s us Miklos univerzál plus prebiotikus gluténmentes lisztkeverék
- 90 g It’s us Miklos bread mix, fehér kenyér lisztkeverék
- 120 g hideg Vénusz sütőmargarin
- 1 db L méretű tojássárgája
- 4-5 evőkanál jéghideg (hűtőszekrényben hűtött) víz
- 1 evőkanál porcukor
- csipet só
- Töltelék:
- 200 ml Rama Cream növényi habkrém
- 1 db L méretű tojássárgája
- 120 g cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
Füge:
- 6-8 db közepes méretű füge
Baconös-pekándiós ropogós réteg:
- 25 g pekándió
- 4 szelet bacon
Lekenéshez:
- 1 db S méretű tojás
A gluténmentes fügés baconös őszi pite elkészítése:
- Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a két féle kimért lisztet.
- Vágjuk kisebb kockákra a hideg margarint.
- Üssük bele a sárgáját.
- Mehet bele a porcukor és a csipet só is.
- Mérjük bele a jéghideg lisztet is.
- Kezdjük el gyors mozdulatokkal összegyúrni. (gumikesztyűt használtam hozzá)
- Ha készen vagyunk, és jól összeállt a rugalmas tészta, csomagoljuk be frissentartó fóliába, tegyük be a hűtőszekrénybe legalább 20 percre.
- Süssük készre a bacon szeleteket, airfryerben a megfelelő program használatával.
- A pár szem pekándiót forró, olajmentes serpenyőben pirítsuk meg kicsit.
- Vegyük is ki a pekándiót, ha már finoman illatozik a forró serpenyőből.
- Mossuk meg a fügéket, és negyedekre vágjuk fel.
- Pihentetés után vegyük elő a tésztát.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki.
- Majd a sodrófa segítségével tekerjük fel, és görgessük rá a pite formára.
- Maradék, kilógó tésztát gyúrjuk össze és újra nyújtsuk ki.
- Most több kisebb méretű dupla falevél mintázóval szúrtam ki a tésztát.
- A pite aljába öntsük bele a tojásos, cukros növényi habot.
- Tegyük a negyedelt fügedarabokat a pitébe.
- Ha szeretnénk szépen dekorálni, érdemes egy nagyobb fügét ketté vágva középre helyezni.
- A kiszúrt dupla leveleket helyezzük szépen körbe a pite szélére.
- Felvert tojással vékonyan kenjük le a „faleveleket”.
- Előmelegített 170 C-os sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.
- A bacon szeleteket és a pekándiót daráljuk le.
- Ha kivettük a pitét a sütőből, és kissé kihűlt, szórjuk meg a pite közepét baconös-pekános morzsával.
- Kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés: könnyű
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes fügés baconös őszi pite tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bacon cukor füge Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz lisztkeverék margarin növényi habtejszín alternatíva pekándió pite porcukor só tojás tojássárgája vaníliás cukor