Gluténmentes húsos, gombás, mozzarellás pizza
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes húsos, gombás, mozzarellás pizzával bővült.
Előző nap pörkölt volt az ebéd. Csirkemellből készült, nem volt zsíros. Kevés maradt, így arra gondoltam ráteszem a pizzára. És lassan jöttek az ötletek. Végül egy nagyon finom gluténmentes pizza készült. Természetesen mindenki olyan feltétet tehet rá amit szeretne.
Hozzávalók a tésztához (8 szelet):
- 250 g Schär mix B lisztkeverék
- 4 g porélesztő
- 3 g só
- 2 g cukor
- 5 g útifűmaghéj vagy 2g xantán
- 270 g langyos víz
Feltét nálam:
- 150 g maradék csirkemell pörkölt
- 100 g szűrt gomba konzerv (friss is jó)
- 60 g mozzarella (golyó mozzarella fele)
- fél chili paprika (friss)
- 4 db nagyobb olíva bogyó
- 80 g reszelt sajt
A gluténmentes húsos, gombás, mozzarellás pizza elkészítése:
- Tészta hozzávalóit tálba mérem, begyúrom.
- Kézzel készítem, gyorsan elkészíthető.
- Sütőlemezre papírt teszek, lekenem olajjal.
- Olajos kézzel szétlapítom, igazítom, húzogatom a tésztát a kívánt nagyságra, vastagságra.
- Meglangyosított pörkölttel lekenem a pizzát.
- Húsokat szálakra tépem, villával, kézzel.
- Egyenletesen elosztom a tetejére.
- Most szűrt gomba konzervet tettem rá, de friss is jó.
- Került még rá, mozzarella, chili paprika, olíva bogyó, és reszelt sajt.
- Mint említettem bármit lehet tenni rá, ki mit szeretne.
- Így kelesztem duplájára, majd 180 fokon, légkeveréssel 15-20 percig sütöm.
- Én a színén, illatán látom, érzem mikor jó. Sütő függő!
- Nagyon finom lett. Próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 60-70 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes húsos, gombás, mozzarellás pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: chili paprika csirkemell cukor élesztő gomba ivóvíz lisztkeverék magozott olíva mozzarella pizza psyllium rost (útifűmaghéj) sajt Schär Mix B só uzsonna és tízórai vendégváró