Gluténmentes tortilla készítése otthon
- 240 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 8 g sütőpor
- 160 ml langyos víz
- 2 evőkanál étolaj
- csipetnyi só
Elkészítés:
- A Schär Mix B-ben elkeverjük a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk az étolajat és fokozatosan a vizet (először csak 100 ml-t, majd fokozatosan a többit).
- Közben kézzel gyúrjuk és ha összeállt és jó, ruganyos a tészta (és nem ragad!), akkor kész is vagyunk.
- Schär Mix B-vel enyhén megszórt gyúrólapon vékony lappá nyújtjuk a tésztából letépett kisebb adagokat és száraz (!) serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
- Nedves konyharuhába csomagoljuk fogyasztásig.
- Ízlés szerint, zöldségekkel, húsos-zöldséges ragukkal megtöltve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápérték egy adagban:
Energia | 227,8 kcal /952,3 kJ |
Zsír | 3,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 31,3 g |
amelyből cukrok | 1,6 g |
Fehérje | 1,5 g |
Élelmi rost | 2,4 g |
A gluténmentes tortilla recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: étolaj lisztkeverék Schär Mix B só street food sütőpor tortilla