Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes tortilla készítése otthon

gluténmentes tortilla receptHozzávalók kb. 6 db-hoz:

Elkészítés:

  • A Schär Mix B-ben elkeverjük a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk az étolajat és fokozatosan a vizet (először csak 100 ml-t, majd fokozatosan a többit).
  • Közben kézzel gyúrjuk és ha összeállt és jó, ruganyos a tészta (és nem ragad!), akkor kész is vagyunk.
  • Schär Mix B-vel enyhén megszórt gyúrólapon vékony lappá nyújtjuk a tésztából letépett kisebb adagokat és száraz (!) serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
  • Nedves konyharuhába csomagoljuk fogyasztásig.
  • Ízlés szerint, zöldségekkel, húsos-zöldséges ragukkal megtöltve fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápérték egy adagban:

Energia 227,8 kcal /952,3 kJ
Zsír 3,8 g
  amelyből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát 31,3 g
  amelyből cukrok 1,6 g
Fehérje 1,5 g
Élelmi rost 2,4 g

A gluténmentes tortilla recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,