Krokett gluténmentesen – klasszikus recept
Hozzávalók kb. 60 db gluténmentes kroketthez:
- 1 kg krumpli
- 1 dl langyos tej
- 1 db tojás
- 24-26 dkg Schar Mix B gluténmentes lisztkeverék
- só
A sütéshez:
- bő olaj (napraforgó olaj)
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Ha kész, leszűrjük és áttörjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a Schar Mix B gluténmentes lisztkeveréket.
- Kézzel összegyúrjuk, majd kis, 2-3 cm-es hengereket formázunk belőle és forró olajban, közepes lángon kisütjük.
- Szűrőkanállal szedjük ki, és papírtörülközőre terítsük, így a felesleges olaj lecsepeg a krokettről.
TIPP: Megforgathatjuk a hengereket sütés előtt kukoricalisztben vagy rizslisztben is, de bundázás nélkül is tökéletes lett.
Elkészítési idő: 70 perc (hűlési idővel együtt)
Nehézségi szint: haladó
Tápérték 1 darabban (60 krokett készítésekor)
Energia | 163,1 kJ / 39,8 kcal |
Fehérje | 0,7 g |
Zsír | 1,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 6,3 g |
amelyből cukrok | 0,4 g |
Élelmi rost | 0,7 g |
A gluténmentes krokett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: burgonya köret Schär Mix B tej tojás