Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Krokett gluténmentesen – klasszikus recept

gluténmentes krokett receptHozzávalók kb. 60 db gluténmentes kroketthez:

A sütéshez:

  • bő olaj (napraforgó olaj)

Elkészítés:

  • A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  • Ha kész, leszűrjük és áttörjük.
  • Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a Schar Mix B gluténmentes lisztkeveréket.
  • Kézzel összegyúrjuk, majd kis, 2-3 cm-es hengereket formázunk belőle és forró olajban, közepes lángon kisütjük.
  • Szűrőkanállal szedjük ki, és papírtörülközőre terítsük, így a felesleges olaj lecsepeg a krokettről.

TIPP: Megforgathatjuk a hengereket sütés előtt kukoricalisztben vagy rizslisztben is, de bundázás nélkül is tökéletes lett.

Elkészítési idő: 70 perc (hűlési idővel együtt)

Nehézségi szint: haladó

Tápérték 1 darabban (60 krokett készítésekor)

Energia 163,1 kJ / 39,8 kcal
Fehérje 0,7 g
Zsír 1,2 g
  amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 6,3 g
  amelyből cukrok 0,4 g
Élelmi rost 0,7 g

A gluténmentes krokett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: ,