Rakott krumpli kezdőknek egy könnyen elkészíthető, finom egytálétel
Imádjuk az egytálételeket, könnyű elkészíteni őket, laktatóak, könnyen csomagolhatóak akár ebédre is a munkahelyre. Receptünk gluténmentes, de tejet sem tartalmaz, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik a gluténmentes étrendjükbe.
- 2 kg burgonya
- 8 és még 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 37 dkg (kb. 2 szál) lecsókolbász
- só
- 1 db Alpro rizs főzőkrém (“rizstejszín”)
- margarin (vizes alapú)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
- A 6 db tojást és burgonyát megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket.
- Egy edényt vagy lábast kikenünk margarinnal, majd alulra tesszük a burgonyát, megsózzuk, majd ráhalmozzuk a kolbász és a felkarikázott tojásokat.
- Végül a rizs főzőkrémet kikeverjük a 2 db tojással, sózzuk és meglocsoljuk vele a rakott krumplit, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megütjük.
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | Az egész rakott krumpliban | 12 főre 1 adagban (kb. 250 g) |
15 főre 1 adagban (kb. 200 g) |
Energia | 3519 kcal / 14670 kJ | 293 kcal / 1222 kJ | 234 kcal / 976 kJ |
Fehérje | 143,1 g | 11,9 g | 9,5 g |
Zsír | 153,7 g | 12,8 g | 10,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 49,3 g | 4,1 g | 3,3 g |
Szénhidrát | 366,5 g | 30,5 g | 24,4 g |
amelyből cukrok | 17,2 g | 1,4 g | 1,1 g |
Rost | 42,2 g | 3,5 g | 2,8 g |
A gluténmentes rakott krumpli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro burgonya glutén és tejmentes gluténmentes egytálétel lecsókolbász margarin rizs főzőkrém só tojás