Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Gluténmentes kifli

Tökéletes, puha állagú gluténmentes kiflit készítettünk. Készítése igen könnyű, így egy kezdő, a gluténmentes diétával most ismerkedő gluténérzékeny is könnyen el tudja készíteni.

gluténmentes kifli recept Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékHozzávalók: 4 darabhoz

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítőerejének felel meg.

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, és összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet és olajat, majd összekeverjük, végül kézzel kidolgozzuk.
  • 30 percig meleg helyen letakarva pihentetjük
  • Négy részre osztjuk, egyformára sodorjuk, és kiflit hajtunk belőle.
  • 10 percet pihentetjük.
  • 190 °C fokon kb. 22 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 4 db. esetén
1 db gluténmentes kifliben
Energia 826 kcal / 3445 kJ 206 kcal / 859 kJ
Fehérje 60,4 g 15,1 g
Zsír 19,5 g 4,9 g
  amelyből telített zsírsavak 2,2 g 0,6 g
Szénhidrát 96,8 g 24,2 g
  amelyből cukrok 0,2 g 0 g
Rost 2,3 g 0,6 g

A gluténmentes kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kifli recept Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

gluténmentes kifli

Kategória: , ,