Barackos mini gluténmentes piték
Hozzávalók 2 nagyobb, vagy 4 kisebb adaghoz:
- 3 db közepes (M-es) méretű tojás
- 1 citrom reszelt héja (5 g) és kifacsart leve (kb. 20g)
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg puha vaj (pl. Lurpak)
- 8 dkg rizsliszt
- 5 db közepes méretű fehér/ sárga húsú őszibarack /nektarin (kb. 750 g)
Elkészítés:
- A tojásokat és a barackot alaposan megmossuk. A barackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk és cikkekre vágjuk.
- A puha vajhoz hozzáadjuk az egyesével, pohárban felütött tojásokat és a porcukrot és habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, elkeverjük, majd beleszórjuk a rizslisztet és összekeverjük.
- Előre kivajazott és rizsliszttel körbehintett sütőformába adagoljuk a masszát és kirakjuk a cikkekre vágott barackokkal.
- 180 °C fokos előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
- Langyosan tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra (4 kisebb) és egy adagra vonatkozólag
Egész adag | Egy adag | |
Energia | 1238 kcal /5174 kJ | 309,5 kcal /1293,5 kJ |
Fehérje | 27,4 g | 6,85 g |
Zsír | 63,7 g | 15,9 g |
Szénhidrát | 134,4 g | 33,6 g |
Élelmi rost | 15,4 g | 3,9 g |
A gluténmentes pite recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel,weboldalunk dietetikusa végezte el.