Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Barackos mini gluténmentes piték

barackos gluténmentes pite receptHozzávalók 2 nagyobb, vagy 4 kisebb adaghoz:

  • 3 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 1 citrom reszelt héja (5 g) és kifacsart leve (kb. 20g)
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg puha vaj (pl. Lurpak)
  • 8 dkg rizsliszt
  • 5 db közepes méretű fehér/ sárga húsú őszibarack /nektarin (kb. 750 g)

Elkészítés:

  • A tojásokat és a barackot alaposan megmossuk. A barackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk és cikkekre vágjuk.
  • A puha vajhoz hozzáadjuk az egyesével, pohárban felütött tojásokat és a porcukrot és habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, elkeverjük, majd beleszórjuk a rizslisztet és összekeverjük.
  • Előre kivajazott és rizsliszttel körbehintett sütőformába adagoljuk a masszát és kirakjuk a cikkekre vágott barackokkal.
  • 180 °C fokos előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  • Langyosan tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra (4 kisebb) és egy adagra vonatkozólag

Egész adag Egy adag
Energia  1238 kcal /5174  kJ 309,5 kcal /1293,5 kJ
Fehérje  27,4 g 6,85 g
Zsír  63,7 g 15,9 g
Szénhidrát 134,4 g 33,6 g
Élelmi rost  15,4 g 3,9 g

A gluténmentes pite recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel,weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,