Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fűszeres csicseriborsó – pikáns gluténmentes ropogtatnivaló

Szeretnénk valamit nassolni, de még nem találtuk meg a tökéletes chipsalternatívát? Mutatunk egy jó ötletet! Készítsünk garantáltan gluténmentes ropogtatni valót csicseriborsóból!

fűszeres csicseriborsó gluténmentes receptHozzávalók 2 adaghoz:

  • 300 g konzerv csicseriborsó
  • 1 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
  • 0,5-0,5 teáskanál fokhagymagranulátum, curry és só
  • késhegynyi bors
  • 2 teáskanál napraforgóolaj

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A konzerv csicseriborsót bő vízzel mossuk át, majd jól csepegtessük le és töröljük szárazra papírtörlővel. A fűszereket mérjük ki egy tálba, majd adjuk hozzá az olajat, keverjük el és forgassuk bele a csicseriborsót.
  • Tegyük az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsire, oszlassuk el, majd tegyük a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt süssük ropogósra. Időnként vegyük ki és rázzuk meg, hogy minden oldala jól átsüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 203,6 kcal /851 kJ
Fehérje 9 g
Zsír 8,4 g
Telített zsírsav 0,3 g
Szénhidrát 21,6 g
Ebből cukor 0,8 g
Élelmi rost 9,6 g

A pikáns gluténmentes ropogtatnivaló receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad