Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes amaretti keksz

keksz recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes amaretti keksz lepett meg minket.

Ez egy olaszországi sütemény, ami darált mandulával készült. Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom gluténmentes keksz.

Hozzávalók (16 db):

  • 100 g darált mandula
  • 40 g cukor
  • csipet só
  • 1 db közepes méretűá (M-es) tojás fehérje habbá verve
  • 2 g mandula aroma
  • 5 g vanília aroma

A gluténmentes amaretti keksz elkészítése:

  • Keverő tálba mérem a darált mandulát, cukrot, sót, elkeverem.
  • Hozzáadom az aromákat, és a fehérje habbal egyneműre dolgozom.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe, diónyi gombócokat gömbölyítek.
  • 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 percig sütöm.
  • Sütő ajtót résnyire nyitva hagyom, pár percig szárítom.
  • Ezután zárható dobozba vagy üvegben sokáig eláll,ha marad belőle.

Nagyon finom. Uzsonnára vagy tízóraira is tökéletes.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db
gluténmentes amaretti kekszben
Energia 3105 kJ / 741 kcal 193 kJ / 46 kcal
Zsír 47,4 g 2,9 g
  amelyből telített zsírsavak 9,1 g 0,6 g
Szénhidrát 45,9 g 2,9 g
  amelyből cukrok 45,7 g 2,9 g
Rost 14,0 g 0,9 g
Fehérje 27,3 g 1,7 g
1,03 g 0,06 g

A gluténmentes amaretti keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes amaretti keksz

Kategória: , , ,