Gluténmentes céklás narancsos brownie csokoládésan
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes céklás narancsos brownie-vel bővült.
KI ne szeretné a browniet? Sokszor készítettem már csokoládés, céklás brownit. Mivel a csokoládéhoz jól illik a narancs, ezért ezzel a naranccsal jól meg lehet bolondítani a kedvenc brownienkat. Próbáljátok ki, egész biztosan nem fogtok csalódni ebben a gyorsan elkészíthető desszertben.
Hozzávalók (1 tepsi, 8 főre):
- 18 dkg cékla
- 150 dkg Mester Család gluténmentes süteménylisztkeverék
- 80 g frissen facsart narancslé
- 1 db bio, kezeletlen héjú narancs reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 12 dkg étolaj
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tábla gluténmentes / tejmentes étcsokoládé
- 3-4 evőkanál holland, zsírszegény kakaópor (igény szerint)
- 30 g mentes, étcsokoládés csokicsepp
A gluténmentes céklás narancsos brownie csokoládésan elkészítése:
- Megfőzzük a céklát, amit előzőleg apróbb darabokra vágunk.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tojásokat kikeverjük a cukorral.
- Ehhez adjuk az étolaj nagy részét, és a lereszelt céklát.
- (én most a céklát aprítógépben daráltam le)
- Tegyünk hozzá pár evőkanál holland kakaóport.
- Megolvasztjuk a felaprított csokoládét egy kevés, maradék olajjal.
- Egy edénybe tesszük az olajat, csokit, fóliával befedjük és kb. 30-40 másodperc alatt megolvasztjuk mikrohullámú sütőben.
- Közben hozzá öntjük a lisztet, szódabikarbónát, sót.
- Facsarjuk bele a narancs levét.
- Reszeljük bele a bio narancshéját is.
- Érdemes félre tenni egy kevés héjat.
- A tésztát keverjük össze alaposan.
- Ezután beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Szórjunk rá a néhány darab csokicseppet.
- A tésztát 160 °C fokon készre sütjük. (Kb. 25-30 perc)
- Vigyázzunk, hogy a süti ne száradjon ki, mert akkor már nem lesz browni állagú.
- Dekorációként vágjuk fel egy kevés narancshéjat.
- Tegyük bele egy üvegpohárba, majd mikrohullámú sütőben főzzük készre 2 perc alatt.
- Ezeket a kis, apró, vékony narancs szeleteket tegyük rá a browni tetejére.
- Még langyosan fogyasszuk is el.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
|
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 adag gluténmentes Céklás narancsos brownieben |
|
Energia |
13680 kJ / 3265 kcal |
1710 kJ / 408 kcal |
|
Zsír |
172,3 g |
21,5 g |
|
amelyből telített zsírsavak |
46,0 g |
5,8 g |
|
Szénhidrát |
363,9 g |
45,5 g |
|
amelyből cukrok |
222,2 g |
27,8 g |
|
Rost |
9,2 g |
1,2 g |
|
Fehérje |
41,6 g |
5,2 g |
|
Só |
1,1 g |
0,15 g |
A Gluténmentes céklás narancsos browni tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cékla cukor édes étolaj glutén és tejmentes gluténmentes brownie gluténmentes étcsokoládé gyors kakaópor Mester Család gluténmentes süteményliszt narancslé reggeli só szódabikarbóna tojás uzsonna és tízórai vendégváró










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

