Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes csúsztatott palacsinta édes krémmel

A palacsinta önmagában is ez egyik nagy kedvencünk, de valaki továbbgondolta az alap palacsinta készítést, így készült el a csúsztatott palacsinta. Gluténmentes csúsztatott palacsinta receptünk különlegessége, hogy minden allergéntől is mentes. Tejmentes, tojásmentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes persze búzamentes, laktózmentes és szójamentes is.

Hozzávalók: 8 – 10 szelet

gluténmentes csúsztatott palacsinta receptgluténmentes palacsinta tészta hozzávalói

a krém hozzávalói

Elkészítés:

  • A minden mentes palacsintaport kikeverjük a vízzel (ahogy sűrűsödik, lehet hozzáadni még vizet).
  • A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk és sütjük a palacsintát – érdemes mindegyik előtt olajozni.

Elkészítjük a krémet:

  • A krémalap keveréket kikeverjük a vízzel, és sűrűre főzzük.
  • Ha meghűlt a megfőzött krémalap, beletesszük egy turmixba a margarinnal együtt, és összeturmixoljuk.
  • Két részre szedjük, az egyik részbe belekeverjük az édesítőt és a kakaóport.
  • Majd a gluténmentes palacsintákat rétegezzük, felváltva vaníliás és kakaós krémmel kenjük meg.
  • „Tortaformát” kapunk, amit 8-10 szeletre vághatunk.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 60 perc

Tápanyagtartalom az egészben 8 szelet esetén 1 szeletben 10 szelet esetén 1 szeletben
Energia 4687 kcal / 19685 kJ 586 kcal / 2458 kJ 469 kcal / 1969 kJ
Fehérje 60,0 g 7,5 g 6,0 g
Zsír 258,8 g 32,4 g 25,9 g
  amelyből telített zsírsavak 115,1 g 14,4 g 11,5 g
Szénhidrát 496,1 g 62,0 g 49,6 g
  amelyből cukrok 92,1 g 11,5 g 9,2 g
Rost 16,0 g 2,0 g 1,6 g

A gluténmentes csúsztatott palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes csúsztatott palacsinta recept

Kategória: , , ,