Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Almás pite keksz – Kohári Évától

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető linzer alap tésztát töltött meg almás töltelékkel, így készült el a gluténmentes almás pite keksz. Kohári Éva receptje:

Volt itthon pár szem alma, amit sürgősen el kellet használni. Egy pitéhez kevés, egy kekszes tekercshez pont elég, ráadásul a kekszes doboz is csak pár morzsát tartalmazott. Egy hirtelen ötlet szüleménye ez a fantasztikus kekszes gluténmentes almás pite. Aki szereti a diót, keverjen nyugodtan az almához, a hatás még fenségesebb lesz.

gluténmentes almás pite-keksz recept Gluténmentes Íz-lik

Hozzávalók:

Tészta (linzer alaptészta)

Töltelék

  • 3 db. alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés

  • A margarint elmorzsoltam a liszttel és a porcukorral, hozzáadtam a tojást és egynemű, rugalmas tésztát gyúrtam belőle (felhasználhatjuk rögtön, de ha túl puhának tartjuk, fél órára tegyük hűtőbe).
  • A töltelékhez az almát finomra reszeltem a cukorral, és a fahéjjal együtt megpároltam.
  • A linzer alapot kinyújtottam, megkentem a párolt almával és felcsavartam.
  • 1 cm-es szeleteket vágtam, 180 °C fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Tápanyagtartalom az egészben 14 szelet esetén 1 szeletben
Energia 10869 kJ / 2599 kcal 777 kJ / 186 kcal
Zsír 112,0 g 8,0 g
  amelyből telített zsírsavak 51,5 g 3,7 g
Szénhidrát 369,0 g 26,4 g
  amelyből cukrok 148,8 g 10,6 g
Rost 23,5 g 1,7 g
Fehérje 11,0 g 0,8 g
0,1 g 0 g

A gluténmentes pite-keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes almás pite-keksz

gluténmentes almás pite-keksz

Kategória: ,