Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Duplán túrós gluténmentes palacsinta

Miért neveztük el duplán túrós palacsintának? A válasz egyszerű, mert gluténmentes palacsintánk tésztájába is becsempésztünk egy kis túrót. Ehetjük egy leves után, de el is csomagolhatjuk másnapra uzsonnára is.

gluténmentes túrós palacsinta receptHozzávalók 6-7 db palacsintához

  • 225 g túró
  • 180 g Schär Farina gluténmentes lisztkeverék
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál eritrit édesítőszer
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 4 dl víz (ahogy sűrűsödik, adhatunk hozzá még keveset)

Töltelék:

Elkészítés:

  • A túrót összeturmixoljuk a tojással, és az édesítővel.
  • Egy tálba tesszük és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a vizet, és hozzákeverjük a sütőport is.
  • A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk és elkezdjük sütni a palacsintákat. Érdemes utána olajozni kb. 2 palacsintánként.
  • A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk, majd megtöltjük a palacsintákat.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 db. esetén
1 db. palacsintában
7 db. esetén
1 db. palacsintában
Energia 1624 kcal / 6772 kJ 271 kcal / 1130 kJ 232 kcal / 967 kJ
Fehérje 73,0 g 12,2 g 10,4 g
Zsír 64,7 g 10,8 g 9,2 g
  amelyből telített zsírsavak 28,8 g 4,8 g 4,1 g
Szénhidrát 176,3 g 29,4 g 25,2 g
  amelyből cukrok 21,4 g 3,6 g 3,1 g
Rost 8,1 g 1,4 g 1,2 g
A duplán túrós gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
túrós gluténmentes palacsinta recept | Schär Farina gluténmentes lisztkeverék

gluténmentes túrós palacsinta recept

Kategória: , , ,