Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mandulás gluténmentes kalács

Finom reggeli kalács készíthető alternatív gluténmentes gabonákkal és olajos magvakkal. Tízóraira, és vendégvárónak is kitűnő

mandulás gluténmentes kalács receptHozzávalók: 12 szelet

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük egy tálban, majd szilikon formába tesszük.
  • 50 °C fokos sütőben 45 percig kelesztjük.
  • 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén
1 szelet gluténmentes kalácsban
Energia 1817 kcal / 7595 kJ 151 kcal / 633 kJ
Fehérje 39,6 g 3,3 g
Zsír 83,2 g 6,9 g
  amelyből telített zsírsavak 31,6 g 2,6 g
Szénhidrát 214,8 g 17,9 g
  amelyből cukrok 5,3 g 0,4 g
Rost 30,5 g 2,5 g
A mandulás gluténmentes kalács recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
mandulás gluténmentes kalács recept

mandulás gluténmentes kalács hajdinával

 

Kategória: , , , ,