Gluténmentes kajszibarackos zabpelyhes golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kajszibarackos zabpelyhes golyókkal bővült.
Az egyik kedvenc koranyári gyümölcsöm a kajszibarack. Igazán sokféleképpen felhasználható, kellemesen édeskés ízű gyümölcs. Váratlanul beesetek hozzánk barátok. Valami desszertet össze kellett dobnom. Így esett a választásom a zabpelyhes golyókra. Pillanatok alatt kész lett ez a finomság is.
Hozzávalók (12 db):
- 250 g AvenaGoFit glutpénmentes zabpehely
- 140 g pucolt, darabolt kajszibarack
- 50 g Liga margarin
- 2-3 evőkanál Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- csipet só
- pár csepp vanília kivonat
A gluténmentes kajszibarackos zabpelyhes golyók elkészítése:
- A megpucolt kajszibarackot az édesítővel, sóval alaposan turmixoljuk le.
- Öntsük be egy tálba.
- Mérjük hozzá a zabpelyhet.
- Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű ligát.
- Csepegtessük bele a vanília kivonatot.
- Gumikesztyű segítségével gyúrjuk össze alaposan az egészet.
- Formázzunk a masszából egyforma méretű golyókat.
- Legfinomabb, ha hűtőszekrénybe tesszük, hogy jó hideg legyen a desszertünk.
- Ha igazán finom zabpelyhes golyókat szeretnénk készíteni, forgassuk meg ezeket darált mandulában. mandulalsiztben.
- Persze azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kajszibarackos zabpelyhes golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édes gluténmentes golyók gluténmentes zabpehely gyors margarin reggeli só uzsonna és tízórai vanília aroma